День відкритих дверей у Харківському національному університеті внутрішніх справ

19 грудня 2015 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся День відкритих дверей, який відвідали і вихованці закладу. На відвідувачів чекало багато корисної та цікавої інформації, виставок, демонстрацій тощо.

У фойє були розміщені стенди факультетів, інформаційно-іміджева продукція. Представники факультетів надавали вичерпну інформацію щодо вступу на навчання в університеті, а також можливості пройти військову підготовку на кафедрі військової підготовки за програмою офіцерів запасу.

Під час зустрічі з керівництвом університету до майбутніх абітурієнтів звернувся ректор університету Валерій Сокуренко. Він розповів про вищий навчальний заклад, спеціальності, за якими готують і запевнив, що юнаків і дівчат, які прийшли на День відкритих дверей, будуть раді бачити у новому навчальному році курсантами або студентами університету.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко проінформував про етапи проведення зовнішнього незалежного тестування у 2016 році та особливостями організації вступу до вищих навчальних закладів України. На запитання гостей університету також відповіли радник ректора університету Олександр Бандурка, перший проректор університету Олександр Головко.

Після зустрічі на гостей чекала екскурсія територією навчального закладу, знайомство з роботою факультетів та підрозділів. На великому плацу університету відбулися показові виступи гуртка «Щит» кафедри тактико-спеціальної підготовки. Його учасники продемонстрували дії працівників правоохоронних органів при проведенні заходів щодо припинення масових порушень порядку. Продемонстрували проведення спеціальної операції по затриманню озброєних злочинців, які пересувалися автомобілем.

Відбулися показові виступи кінологічної служби ГУНП України в Харківській області. Було продемонстровано затримання правопорушника, перевірку транспортних засобів на наявність наркотичних речовин, зброї та вибухонебезпечних предметів.

Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України представив найсучасніше обладнання для пошуку та знешкодження вибухових пристроїв, а саме вибухо-технічний робото-комплекс, інше спеціальне обладнання, що використовується експертами-криміналістами при проведенні експертиз та досліджень.

Відвідувачам також продемонстрували, як спеціалісти оглядають місце події при розслідуванні вбивства, при виявленні трупа на відкритій місцевості, при розслідуванні розбійного нападу на ювелірний магазин, при розслідуванні злочину проти власності та ін.

Також був проведений майстер-клас з надання першої медичної допомоги.

Викладачі кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії ознайомили майбутніх абітурієнтів з наукою дактилоскопії, продемонстрували валізу криміналіста та процедуру зняття відбитків пальців, а також виявлення слідів рук за допомогою спеціальних порошків.

Також юнакам та дівчатам продемонстрували навчальний райвідділ та криміналістичний полігон, 100-метровий тир і можливості мультимедійного тиру, кафедру вогневої підготовки, продемонстрували виставку сучасної вогнепальної зброї.

Школярі ознайомилися з виставкою військової та спеціальної техніки, що знаходиться на озброєнні та використовується підрозділами МВС України та Національної гвардії України.

Юнаки та дівчата також познайомилися з роботою навчально-тренувального центру протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, а також пріоритетними напрямками діяльності патрульної поліції, оглянули патрульні поліцейські автомобілі.

На кафедрі спеціальної фізичної підготовки викладачі університету продемонстрували виконання комплексних силових вправ для вступного екзамену з фізичної підготовки, а також влаштували показові виступи працівників та курсантів університету.

Кiлькiсть переглядiв: 274