Запрошуємо на День відкритих дверей у Харківському національному університеті внутрішніх справ!

19 грудня 2015 року о10-00 у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбудеться День відкритих дверей для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, коледжів, усіх, хто мріє стати курсантом або студентом навчального закладу. На відвідувачів чекає багато корисної та цікавої інформації, виставок, демонстрацій тощо.

У фойє будуть розміщені стенди факультетів, інформаційно-іміджева продукція. Представники факультетів нададуть вичерпну інформацію щодо вступу на навчання в університеті, а також можливості пройти військову підготовку на кафедрі військової підготовки за програмою офіцерів запасу за військово-обліковими спеціальностями «Психологія» та «Соціальна психологія» з отриманням військового звання «молодший лейтенант запасу».

Під час зустрічі з керівництвом університету майбутні абітурієнти отримають інформацію про особливості відбору кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів МВС України у 2016 році та оформлення особових справ.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти проінформує про етапи проведення зовнішнього незалежного тестування у 2016 році та особливості організації вступу до вищих навчальних закладів України.

Представники практичних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України та Головного управління Національної поліції України в Харківській області ознайомлять абітурієнтів з роботою своїх підрозділів, цілями та завданнями, які вони виконують.

Представники Управління кадрового забезпечення ГУ Національної поліції України в Харківській області ознайомлять з особливостями відбору та оформлення особових справ кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів МВС України.

На кафедрі спеціальної фізичної підготовки викладачі продемонструють виконання комплексної силової вправи для вступного екзамену з фізичної підготовки, а також влаштують показові виступи працівників та курсантів університету.

Після відповідей на запитання на гостей університету чекає екскурсія територією навчального закладу, знайомство з роботою його факультетів та підрозділів. Так, на площадці біля корпусу № 1 і навчального райвідділу та криміналістичного полігону буде розташована виставка військової та спеціальної техніки, що знаходиться на озброєнні та використовується підрозділами МВС України та Національної гвардії України.

На великому плацу університету відбудуться показові виступи наукового гуртка «Щит» кафедри тактико-спеціальної підготовки. Його учасники продемонструють дії працівників правоохоронних органів при проведенні заходів щодо припинення масових порушень порядку. Буде продемонстровано проведення спеціальної операції по затриманню озброєних злочинців, які пересуваються автомобілем.

Відбудуться показові виступи кінологічної служби ГУНП України в Харківській області. Продемонструють затримання правопорушника, здійснять перевірку транспортних засобів на наявність наркотичних речовин, зброї та вибухонебезпечних предметів.

Біля входу до адміністративно-побутового корпусу № 6 розташується виставка Харківського науково-дослідного експертно-кримінологічного центру МВС України, де буде представлено найсучасніше обладнання для пошуку та знешкодження вибухових пристроїв, а саме вибухо-технічного робото-комплексу, іншого спеціального обладнання, що використовується експертами-криміналістами при проведенні експертиз та досліджень.

Відвідувачам також продемонструють, як спеціалісти оглядають місце події при розслідуванні вбивства, при виявленні трупа на відкритій місцевості, при розслідуванні розбійного нападу на ювелірний магазин, при розслідуванні злочину проти власності та ін.

Також буде проведений майстер-клас з надання першої медичної допомоги.

Викладачі кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії ознайомлять з наукою дактилоскопії, продемонструють валізу криміналіста та процедуру зняття відбитків пальців, а також виявлення слідів рук за допомогою спеціальних порошків.

Майбутнім абітурієнтам продемонструють навчальний райвідділ та криміналістичний полігон, 100-метровий тир та можливості мультимедійного тиру, влаштують екскурсію до кафедри вогневої підготовки, продемонструють виставку сучасної вогнепальної зброї, яка знаходиться на озброєнні органів та підрозділів МВС України.

Юнаки та дівчата також познайомляться з роботою навчально-тренувального центру протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, а також пріоритетними напрямками діяльності патрульної поліції, оглянуть патрульні поліцейські автомобілі та ін.

Адреса: м. Харків, пр-т Ландау, 27 (колишній пр-т 50-річчя СРСР)

Кiлькiсть переглядiв: 215