День безпечного Інтернету

Щорічно у другий вівторок лютого в Європі відзначається День безпечного Інтернету. Цей день у всьому світі покликаний привернути увагу суспільства до цієї проблеми, розповісти батькам про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в Інтернеті, та як захистити себе від цих ризиків.

Проблема безпеки дітей в Інтернеті вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і її переважну частину становить молоде покоління – діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.

Згідно зі статистикою 96% українських дітей та підлітків у віці від 10 до 17 років користуються Інтернетом. 51% з них – не мають жодної гадки щодо загроз, з якими вони можуть зіштовхнутися, перебуваючи онлайн.

Значимість проблеми безпечного Інтернету потребує постійної уваги з боку школи, батьків.

В Україні існує програма Онляндія – спільна ініціатива Microsoft «Партнерство в навчанні», соціально відповідальних комерційних структур, неурядових організацій, за підтримкою громадсько-соціальних діячів. Створений сайт містить матеріали для дітей, їх батьків та вчителів - інтерактивні сценарії, короткі тести, готові плани уроків, - завдяки яким діти зможуть освоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. Конкретні правила, поради експертів, інтерактивне навчання, - все це є доступним в клубі Інтернет-батьків на сайті Онляндії. На сайті подано доступну, практичну інформацію з Інтернет-безпеки, ознайомившись з якою навіть починаючі користувачі зможуть ефективно використовувати ресурси мережі й захистити себе від небажаного контенту.

В рамках проведення Дня безпечного Інтернету в нашому закладі педагогічні працівники підтримують дану ініціативу, шляхом проведення різноманітних заходів, спрямованих на інформування учнів та їх батьків щодо ризиків в мережі Інтернет, дають конкретні поради щодо їх уникнення.

Кiлькiсть переглядiв: 241