Ліцеїсти склали урочисту Клятву

2018-10-14

/Files/images/0-02-04_21.jpg

У День захисника України та День українського козацтва 68 учнів КЗ ХСШІ «Ліцею Правоохоронець» принесли Клятву на вірність Україні разом з кадетами та ліцеїстами інших навчальних закладів Харкова.

У заході також взяли участь курсанти військових закладів вищої освіти, Національної гвардії України, Міністерства внутрішніх справ України, у тому числі й Харківського національного університету внутрішніх справ.

Відкрили урочистості голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична та начальник Харківського військового гарнізону генерал-майор Олександр Туринський. Юлія Світлична у своїй промові закликала присутніх бути патріотами держави, пам’ятати свою історію та цінувати свободу й незалежність країни, яку протягом багатьох століть виборював український народ.

Відбулася церемонія принесення Клятви. Ліцеїсти та кадети промовляли урочисті слова Клятви, повторюючи їх за своїм товаришем.

Ліцеїстів зі святом привітав ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він зазначив, що 14 жовтня – це визначний день для кожного українця. У цей день ми вшановуємо усіх героїв, які хоробро боронять кордони країни, відстоюючи суверенність та єдність нашої держави, тих, хто щодня захищають права та свободи громадян, охороняють публічний порядок і безпеку. Валерій Васильович побажав усім бути гідними нащадками українського козацтва, продовжувати й примножувати національні традиції, любити свою державу та свій народ.

Урочистості з нагоди принесення Клятви завершилися маршем ліцеїстів, кадетів та курсантів. Під час святкової програми відбулися показові виступи підрозділів Почесної варти ХНУВС, барабанщиць, музичні композиції підготував духовий оркестр університету.

/Files/images/0-02-04_1.jpg /Files/images/0-02-04_15.jpg /Files/images/0-02-04_24.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 198