День відкритих дверей ХНУВС

22 жовтня 2016 року вихованці ліцею взяли участь у екскурсії до ХНУВСу, присвячену Дню відкритих дверей.

Ліцеїсти змогли ознайомитися з військовою технікою, що знаходиться на озброєнні та використовується підрозділами МВС України – Державної прикордонної служби, Національної гвардії.Оглянули виставку Харківського науково-дослідного експертно-кримінологічного центру МВС України та спеціального обладнання вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Харківській області, відвідали експозицію найбільш розповсюджених деактивованих вибухових пристроїв, що застосовуються у злочинних цілях та на території проведення антитерористичної операції.

Перед гостями виступив колектив художньої самодіяльності, ансамбль барабанщиць, карабінери університету. Свої вміння з тактико-спеціальної підготовки показали курсанти - учасники гуртка «ЩИТ». Працівники Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області зі службовими собаками продемонстрували огляд транспортного засобу з метою виявлення заборонених речей (зброї, наркотиків тощо), а також конвоювання злочинця та його затримання під час спроби втечі. Продемонстрували свої вміння і працівники кінологічної служби та вибухотехнічного відділу ГУНП в Харківській області, бійці підрозділу спеціального призначення КОРД. Свої дії щодо ліквідації пожежі продемонстрували працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Майбутні абітурієнти оглянули виставку вогнепальної зброї та навчальні місця, на яких відпрацьовуються дії поліцейських: із затримання підозрілих осіб під час перевірки документів на блокпосту, перевірки документів, проведення поверхневої перевірки та огляду особистих речей, доставляння правопорушника пішим порядком та службовим автотранспортом, під час виявлення порушень Правил дорожнього руху, у разі зупинення транспортного засобу на підставі інформації, що свідчить про причетність водія до вчинення кримінального правопорушення, під час виклику на сімейну сварку тощо.

На великому плацу університету працювала польова кухня.

Кiлькiсть переглядiв: 175